Alhamdulillah.. bersyukur kepada Ilahi kerana masih lagi diberi umur yang panjang untuk merasai Ramadhan tahun ini… Apa khabar rakan-rakan sekalian..

Dah bertahun blog ini tidak diupdated.. Entah-entah dah lari semua follower kut.. iya laa dah tak updated sure dah lari semua follower..

Dalam diam-diam, banyak perkara dah berlaku… ada yang baik dan mengembirakan.. ada jua kisah sedih dan tidak menyeronokkan… Namun apa yang berlaku, kita hendak lah faham semua itu adalah satu dugaan dalam hidup.. Kehidupan di dunia tidak sentiasa berakhir dengan kegembiraan.. kadangkala ianya berahir dengan air mata…

Sekalung tahniah kepada rakan-rakan yang telah menghabiskan zaman bujang… semoga bahagia hingga ke akhir hayat…  Tahniah juga buat rakan-rakan yang menyambut cahaya mata.. semua anugerah tersebut dijaga dan dididik menjadi insan yang berguna…

Takziah buat keluarga rakan-rakan kita yang telah meninggalkan kita.. semoga roh mereka dicucuri rahmat…

Salam Ramadhan, walaupun agak terlewat.. namun admin harap ukhwah diantara kita semua kekal sentiasa..

Salam Ramadhan buat semua… Assalamualaikum..

 

WW1788… korang masih ingat tak pasal kete nie?? or masih ada lagi ke kete ni kat Ti sekarang nie?

Salam semua.. dah lama erk blog ni x ter”update”.. sorry la sangat2.. banyak keje sekarang… so x sempat nak meng”update” di sini… lagipun x de benda untuk diceritakan… acc friendster pun dah pass kat orang lain yang jaga…

cuma sekarang ni rasa tak terkilan sangat.. rasa teknologi yang ada ni telah banyak membantu aku dan kawan2 berjumpa dengan rakan2 lama.. kalau dak dari teknik aku rasa sekarang ni mudah je nak jumpa kalau korang mula berjinak2 dengan Friendster atau Facebook.. ops sekarang ni aku banyak spend time kat FB… Friendster dah terlalu lama x masuk.. sorry la geng.. sebab kenapa aku suka FB.. lagi senang nak tau status rakan2.. x percaya?

meh la join.. kalau x reti just PM kat YM saya hatta7… insyaallah saya cuba bantu apa yang patut kan…

tapi percaya la lagi mudah nak jumpa sebab ramai yang suka guna nama penuh dalam FB…. ops kawan2 nak kenal sapa penulis blog ni cari je nama Ahmad Hatta.. sure akan jumpa sapa saya… :p

walau bagaimana pun salam mesra dari pengendali blog ini yang dah x larat nak updated di sini..

Assalamualaikum semua…

Pertama kali..

pada pagi ini kita semua menerima sebuah email yang menyatakan salah sorang warga teknik telah selamat kembali ke rahmatullah… iaitu Allahyarham Johari Mohd Nordin… Beliau yang dikenali dengan nama Joe Balak.. student di Ti pada 19975-1976… telah meninggal dunia pada hari Isnin(28/04/2008) di HKL dan telah selamat dikebumikan di tanah perkuburan Kg. Puah, Setapak pada hari yang sama.

Encik Zainal Abidin Othman, bagi pihak keluarga Allahyarham ingin memohon maaf atas segala kesilapan beliau semasa hayatnya terutama sekali semasa di TI Kuantan. 

Semoga roh beliau dicucuri rahmat. Al-Fatihah…. 

 

saya ingin menhadiahkan Al-Fatihah

Apa yg aku nak ngarut nie?? xde laa.. FRIENDSTER ni merupakan salah satu community web yg sebenarnya menyatukan ex-ti?? caya atau tak.. tu realiti.. tapi mesti ada yang tertanya-tanya cam ne nak cari… korang pergi kat search.. korang taip la Teknik Kuantan… berlambak nama yang akan kuar..

terlalu tua untuk join?? xde laa.. ada yang berusia pun join benda nie.. xde pape laa.. cuma yang dah tua (ops berusia sket tue) jangan ler mengatal ayat awek2 di friendster, marah org umah nanti…

hehehe.. kekadang kita perlu juga buka minda sket.. kekadang kita mampu nak menjejak kengkawan lama.. sapa2 yang aktif sure tau kegunaan dia nie kan..

kekadang dah lama menyepi.. FriEndsteR ni dapat mengubat rindu… dah kawin laa minah nie.. dah ada anak rupanya awek aku dulu.. bestfriend aku sorang ni dah bertunang… macam2 lagi korang dapat lihat…

so apa lagi join laa friendster… x tau nak add sapa?? add aku dulu hatta7@gmail.com 

k laa see u soon…

Ni email dari TIOSA yahoo groups.. dari sorang ex-teknik gak… asruthmd@sirim.my

Tajuk kursus:
Design & Built of steel construction for contractors.

Tempoh kursus: 4 minggu ( 20 hari )

Modul yg akan diajarkan:
1. Welding technology & workshop practice
2. Project mgmt, scheduling, planning, supervision
3. Mechanics of materials, beams, coloums, bending moment
4. Engineering drawing, specifications, detailing & as-built-in,
5. contruction procedures & techniques
6. health & safety procedures
7. quality assurance & control, inspection & test plan
8. project & case study, design, drafting, fabrication, QA/QC installation
9. project

Peserta yg berminat hendaklah mendaftar dgn SIRIM Pahang (09-5837600) En Sani/En Zurul Asri.

Temuduga pemilihan akan dilakukan pada minggu ke-2 April.

Kelayakan:
* Diploma Kejuruteraan Mekanikal/Pengeluar an/Pembuatan
* Mempunyai lesen PKK sekurang2nya Kelas F
* Bumiputra berumur 21th hingga 45th.
* Peserta yg layak akan mendapt pembiayaan MARA & tertakluk kepada syarat perjanjian dgn pihak MARA.

BERMINAT!!!! !!!!!!!!! ! HUBUNGI SEGERA.
HARAP DISEBARKAN KEPADA SEMUA x-TIQ

P/S :
ni email dari
tiosa@yahoogroups.com.. just sebarkan..
sesape berminat boleh call SIRIM PAHANG k.. Good Luck!!

proses mengundi..

February 26, 2008

waaahhh.. pasni masing2 akan tunaikan kewajipan masing erk…

pilih apa yg patut.. yg akan memberi kemakmuran dan kebahagiaan di masa depan..

Undergoing MyBlogLog Verification

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.